WAT IS SPORTSCHIETEN - SV Diana Den Haag

WAT IS SPORTSCHIETEN

Voor mensen buiten de schietsport is het niet altijd gemakkelijk schieten als een sport te zien. Schieten is uiteraard niet te vergelijken met echte actiesporten zoals honkbal, volleybal, rugby.
Het schieten is immers een concentratiesport. Doch is het voor topschutters zeker van belang over een zeer goede algemene conditie te beschikken en kunnen deze actiesporten zoals hierboven vernoemdmet echte actiesporten zoals honkbal, volleybal, rugby,…
Het schieten is immers een concentratiesport. Toch is het voor topschutters zeker van belang.
over een zeer goede algemene conditie te beschikken en kunnen deze actiesporten zoals hierboven vernoemd zeker aangewend worden als basistraining (gecombineerd met kracht– en duurtraining) naast de specifieke schiettrainingen. De concentratie en zelfbeheersing die een schutter bij elk schot (bijvoorbeeld 50 schoten binnen 5 kwartier) dient op te brengen is te vergelijken met de start van een 100m sprint. Begrijpelijk dus dat dit na een schietwedstrijd bij schutters mentale, maar ook fysieke uitputting teweeg kan brengen.
Samengevat is vooral de techniek, de zelfbeheersing en concentratie gesteund door een algemene basisconditie van belang in de schietsport en speelt onze leeftijd in mindere mate een rol.
Schieten is een individuele sport en enkel de schutter zelf is verantwoordelijk voor zijn resultaten. Met training, doorzettingsvermogen en goed materiaal moet iedereen in staat zijn een redelijk niveau te halen in de schietsport.